Thursday, February 23, 2012

kasih syg dr seorg baba

sian aku sian ank aku.. ari 2 1 week abi lik kpg coz ader urusan yg x dapek dielakkan... so aku ngan ank ni kerinduan la menunggu dia pulang... tp bila dia pulang bukan nyer aku dijadikan perhatian tp kakak amanda yg melebih2 ngan baba dia.... geram gak la seposen..ibu dah x dapat nk manjer2 ngan baba lagi...sumer nyer amanda yg kongker...x per la nak janji kamu happy n gumbira disamping babamu itu....
baba nemng seorng yg penyayang..nk2 ngan ank dia yg sorng 2... rajin sgt layankan si kakak amanda 2... aper yg kakak nk sumer dia bg..hambikk hambikk hambikkk... dont forget jasa babamu n ibu mu biler dah beso nanti k.... lovE U amNDA...MUAXXX....


AMBOIII BERKEPIT SAKAN NGAN BABA DIA 2...PADAHAL NGAH NEGOK TV JER PON...
JELES IBU TAU...


BILA BABA X LAYAN DIA PON CARIK AKAL NK SUH BABA DIA LAYANKAN..
KELAKO SUNGGUH AKU NEGOK GELAGAT DIA...


beronok ronok...

beronok2 nyer la upload gambo kat office ni laju siuuttt... kalo x, punyer la malas aku nk update blog ni kat umh...lembab cam ciputt.. cerita pasal beronok2 ni... xlama lagi amanda kan nk jdik kakak... so aku bg dia kepuasan yg setimpal sebelom dia nk dapat adik ni... belikan macm2 tok amanda.. bg dia beronok2... yg x leh blah 2 nk main x nk dlm kawasan umh nk main luar dr kawasan umh... dah raser diri dia besoo agaknyer... nk main ngan dak2 tmn yg dah 3 4 thn tuh...amanda2 mu ingat ader ker yg nk saing ngan mu...coz mu ni kecik lagi... selagi x bukak paga umh 2 selagi 2 la dia dok membebel nk kuar dari pagar... yg jadik mangsanyer adik2 aku la kena bawak raun basikal amanda 2..coz amanda x pandai nk kayuh sdri... nasibb ko la labu...
k kat bawah ader la serba serbi lagak dan eksyen nyer gambo si kakak ngan basikalnyer yg pinky2 2...
layannnnzzzzzzzzzzz...

amboiiii amboiiii..


si kakak dgn gayanyer..


ecehhhhh..

budak yg jadik mangsa keadaan...haks...

Monday, November 21, 2011

x sabaooo rasanyer..

x saboo rasernyer nk gi bercoti2 malaysia bulan 12 ni bersama2 en hubby n my little daugther....
arap2 menjadi la gamaknyer yer en hubby...kiter nimoon2 sket kan....lokasinyer tunggu........
muahahhahaha kat en Hubby...promise ok..
babbaiii....

Saturday, November 12, 2011

sepi jer...

assalammualaikum...uisssshhh lamer betoii x berblog2.. bz body tol ibu sorg ni yer....
bz dok kalot nk naik pangkat lagi ker...hahahaha...
ari ni di waktu bosan2 rajin la aku naip2 sambil negok AIM ni ha...
si manda x abis2 dok kacau ibu dia....dok sikat rambut ibu dia x abis2....adehhhh!!! sakit la manda ni bukan hang sikat ambut ibu tp hang dok tarik ambut ibu...eee dak sorg ni cerdik bebenooor....
ari2 ader jer akal dia....alhamdulillah...ank sapo...ank aku gak...hahahha
ok la intro bari ni...chow shi chow....

Monday, July 18, 2011

green-green frog..

dah lamer weh x mandi mander...sebelum bulan posa ni...elok la kiter mandi mander...
dikesempatan aku bercoti wekend ari 2..aper lagi luangkan maser bersama en huBBy n anak tercenta berkelah la....
goreng2 nugget,daging buger,hotdog n ball ball sebagai makanan berkelah...
mcm x cayer la ni la kali pertama perkelahan aku yg amat2 sempoi n palinng sekejab,betolak dari umah kul 5ptg sampai saner dah kul 6.15ptg mandi2 kejab kul 7 balik....hahhaha
aper lagi jom view kami nyer pic ala2 green2 frog....


dak tecik ni xleh jumper pasir...abis dia makannyer...

cewahhh da pandai mendayung nampak..

jauh jugak awok berenang yer amanda

ni la green green frog sayer....

happy family

dah senja x reti2 nk balik...

jom balik la cek kakkkkk...

nk pulanggg sudah....tp pelik naper x basah yer...hahhahaha kantoiii...

Friday, July 8, 2011

Nurkhairina AManda One Year

ala ala ala...terharunya sgt2...anak ibu mucukkk sorang ni dah setahun...baru semalam rasanya beranak kan ko amanda...syukur sgt2 amanda diberi kesihatan tubuh badan yg baik.... genap usia amanda setahun, baru amanda pandai melangkah steb by step... n genap usia ini juga amanda ada 2 btg gg bawah... Selamat hari lahir ibu ucapkan pada Amanda.... ibu n baba akan didik amanda sebaik yg mungkin...ibu n baba selalu doakan semoga allah memanjangkan usia kamu...dan allah selamat kan kamu...amin2 ya robbalalamin...
layankan pic2 amanda 1 tahun..

kek suprise amanda 1 tahun...(ibu n baba beli kek comel cam anak ibu jugak)

hamboiii gedikk nampak...hehehhe(ingat nk beli adiah ni...tp cam x rock plak coz mennatang ni time zaman ibu n baba tecik2 dulu...ader adiah tuk awk dik....hehhe moto alaf baru ibu belikan tuk awk tungguuuuuuuu)

hamboiii sonokkk dapat jumper geng...

suker wat trekmark tgn cam gitu tau...

cekcinyer anak ibu corang ni...

dah pandai nk main benda alahhh ni...

2 tahun sudah....

gedebak gedebuk...da 2 tahun ker aku n en hubby bergabung menjadi somi n isteri...??
alhamdulillah n syukur sgt2 kepada Mu Ya Allah kerana memberi kebahagiaan kepada kami hingga ke hari ini... dua tahun 2 nampak cam baru kan...panjang lagi liku2 kehidupan ku bersama En hubby...apa yg terdaya aku lakukan hanyalah mengekalkan lagi keharmonian dan keindahan di alam perkahwinan ini... dan x lupa juga en hubby yg telah banyak bersabar dgn kerenah aku,perangai ngengada aku,baran aku,emosi aku...dan juga membimbing aku ke jalan yg diredhai... thanks syg lapppp u ari2 en faizul...muaxxxxxxx
harap2 ramai lagi yg mendoakan kebahagiaan kami di dunia dan akhirat amin.....


me L.o.V.e En Hubby

time ni amanda baik jer x kaco ibu nk romantik2 ngan baba(coz baru bgn tido..mood time ni xder lagi)

we celebrate at chiken rice chop ajer

mak pun join jugak..

huhuhuhu..boleh tahan la family set(amanda dah mula ngan pangai dia)hehehhe

wehuuuuuu...akhirnya mood dia dah sampai...mari memanjat....