Sunday, October 25, 2009

tarikh ini 26.oct 2008 dalam sejarah

terkenang blik taun lepas pada tarikh ni...aku ngah sebuk2 menyiapkan diri tuk bertemu bakal mak mentua....dup dap dup dap jantungku berdegup,gementar rasanya tuk mempertontonkan diri ku kepada merreka....hahhahaha aper yg aku merepek nih....!!!
sebenarnyer nak citer sket...tarikh ni aderlah tarikh aku bertunang...kalo aku x jadik kawen bulan 6 ari tuh...genap lah usia pertunangan selama setahun.....erm nak wat camner..da sampai jodoh...kawen jer la....hehehe

zassssssss..........

peace out....

Friday, October 23, 2009

wedding cik senah part II

kat bawah ni aderlah sebahagian gambo kawen cik senah....meriah tol cik senah kiter ni kawen....
aper pon weouls doakan semoga cik senah n hubby berbahagia hingga kehujung nyawa...n cepat2 buat baby...haks

layannnn.........

::dewan komuniti gombak setia::


... ketibaan pengantin di pintu gerbang....


::wahh2 sonok lah ko duk kat atas tuh kan cik senah::




::dak2 yg nak bersilat pada majlis 2::


::kesibukan org2 pada kenduri itu::



::kegedikkan aku::


time ni aku nampak gemokk sgt...memang aku dah membesar ngan sihat pom haks....


org lain dah abis makan aku x abis2 makan lagi...2 pun aku coverline makanan ngan paper beg 2...hehehehe



geng2 ngumpat aku....suemr nyer comel2 n bulat2 hihihihi...
jangan marah yer korang....


aper lagi yg x kene 2 cik senah....dah bg makan pun duk merungut aper lagi 2???
pasangan yg secocok(yg baju putih ajer tau)hahahaha


time ni cik senah nak potong kek....aku dah balik dah waktu ni...aku curi gambo ni kat member kuat aku sorg lagi....meriah ko kan cik senah...

haTe FLu!!!

kepoyooan muka aku.... :b


dalam bnyak2 penyakit aku paling menyampah sgt kalo kene selsema.....
eeeeeeeeee x sukerrrrrrrr x sukerrrrr....
dah seminggu dah benda ni membelengui idop aku...kalo aku gi toilet dak2 ofice sumer dah paham dah aku akan buang cendol aku ni dengan kuat sekali eee yaksss!!...lebih elok buang daripada simpan...hahahaha....tp nasib aku gak la saper suh malas makan ubat...n rajin plak minum ais.....erm padan la muker.....yg pasti aku dah fadeup pakai mask ni lagi...rimasss!!! ofice aku sensitip skit pasal penyakit2 yg boleh berjangkit ni so ikutkan sajer low mereka...hampehh...


... hampehhh jer...

Wednesday, October 21, 2009

rombongan cik senah ke masjid wilayah....

ni nak story ni...lastweek ri 2 wedding off the year antara cik senah n ali dak ofice aku...dorg ni muler2 dikenen2 kan jer dalam ofice ni...x sangka la plak dalam diam memadu cinta n trus melekat n tetiber nak kawen sudahhhh...aku ni sebagai bestfren dia kene jadi org kuat la, smpai majlis angkat nikah dia 2 pun aku gi...bukan nak dapat publisiti murahan hehehe tp cik senah mintak tlg ambikkan hantaran2 dia yang dok tempah lg kat kpg baru 2, coz last2 minit baru nak p ambik...pas 2 join sekali la gi majlis angkat nikah dia 2..maklumla cik senah x cukup kakitangan nak wat sumer 2....aku bab2 nyebok menyebok ni memang suker....tapi malu gak la, aku negok yg datang pun sedara mare dia yg terdekat jer...ah lantak la cik senah da ajak aku gi jer la.....

time ni cik senah ngah make up2 lagi dalam masjid 2...aku posing ngan duit mas kawen dia la haper lagi....jgn jelous cik senah


hubby pun nak jugakkkkk


time ni leh duduk lagi laki bini coz ustaz yg nak menikahkan 2 x sampai lagi...biler ustaz 2 dah sampai kami kene duk asing2...menciii tau....negok la hubby aku 2 nak tunjuk baik pakai songkok tp dada terdedah...buat malu mak jer tau nokk....

......................................................................................................

biler negok dorg benikah ni...tekenang plak zaman kegemilangan aku menikah dulu....aku x der la glam2 nikah kat masjid ni....erm nikah kat umah sudahhh....time 2 teringin gak nak nikah kat masjid putrajaya dekat skit ngan umah org tua aku 2 n masjid putrajaya santik n leh la ambik2 gambo tempat cantik2 sket,tatapi sumer 2 hanya angan2 jer...sebab bapak aku dah sound awal2 nikah kat masjid ker umah ker samer jer katernyer toksah ler nak ngengader....erm kecewa..wawawawawa

sebahagian hantaran daripada pihak pompuan..hantaran dari pihak lelaki x sempat nak ambik kesian...

kalo korang nak tau pakcik yg berdiri pakai bj melayu kaler kuning2 2 pakcik sedare si pengantin pompuan ni...garang nak mampos...sumer dia nak handle(nyampah)...org KUAT kami panggil.....haks...biler dia dok usya2 aku ngan member2 ngah gosip2 muler la pandang kami ni mcm nak makan...pas 2 aku pun bebisik la kat member2 aku 2 'org kuat pandang org kuat pandang'....hehehehe
macam GOOD GOOD jerr ko pakcik kan....

saat ali n cek seanah di ijabkabul...sik baik sekali lafaz jer kan....


lega n senyum lebarrrr cik senah kiter ni selepas bergelar isteri......eh luper, cik pulak sekarang title dah PN senah...hehehheee

untuk bakal2 pengantin pas ni kalo raser nak dapat kucupan istimewa dari si suami...sila la pakai serkup tudung hok yg biaso2 jer k....kalo pakai yg hok keras2 ni cian kat suami nak kucup pon x leh...huhuhu jgn mare yer cek senah...*(gambar hiasan)

Tuesday, October 20, 2009

rindu ngan kawan2....

biler aku borink n xder keje mula la aku nak repeat igatan ku ke zaman dolu2.....teringat plak relationship antara aku n sahabat2 aku dolu....bnyak kenangan manis n pahit yg x mungkin aku lupakan ngan dorg...cepat sungguh maser berlalu...kalo korang nak tau ni la kawan school yg paling aku rapat.....sekarang sumernyer dah ader commitment masing2...ader yg dah berkeluarga n ader yg coming soon nak kawen......seronok sgt2 kawan ngan dorg..teringat gak saat gi centre market dulu gara2 nak buat esgment..haks lawak jer....macam hamprehh jer aku dulu...nak gi maner2 sumer aku x tau...time nak kenal KLCC dulu pun ngan dorang ni la....nak naik bus x reti nak naik LRT pun x reti jugak...ngan dorng ni la aku belaja naik sumer 2...erm thanks frenz atas segala2nya...kalo nak story mory pasal zaman dolu2 2 sampai lebam pon x abis....korang layanz sajer la pic2 aku n bestfrenz aku kat bawah ni....


1. ni hunny bunnee best frenz forever aku....sampai lani la aku ngan dia, 1 class n 1 opis...skang dia ngah menternity leave..jangan malas jaga anak tu....huhuhuhu...gurau jer...xleh gurau duk surau...

2. ni plak eny...ofice dia kat pj nun..keje astro katernyer....bakal menamatkan zaman bujang pada ujung taun ni...kiter org minat salman khan hak hak hak!!!lawak sgt asal masuk clas jer cerita pasal industan...merepek lah!!!sumpah! sekarang aku x minat langsung negok citer industan....


3. ni plak noor ernie..kami panggil no kecik..coz saiz badan dia kecik jer....best frenz gak ni...baru jer tunang ri 2...akan menamatkan zaman bujang trang tang tang nyer awal tahun depan insyaallah...


ni la penolong clas aku dolu wanie namernyer...org nyer mantain n cool jer..hahahah(bukan nak bodek wanie k...)dia ni kalo pakai simple camner pun tetap nampak menarik..i like it..
sudah berkeluarga n mempunyai seorg anak yg tomey tomey....
p/s: sowy la kalo ayat aku tonggang langgang...
layan saja lowhh....
show shin chin.......
peace out ;p

Sunday, October 11, 2009

kalo dah sembang x henggat dunia.......

ari ni tetiber lak aku nk brek awal coz nak join cek bedah cek tipah sumer(namer panggilan tuk sahabat2 ku)lunch kat kedai bihun sup saloma area hartamas...walaupun perut dah kenyang coz pagi td tapau nasik goreng(goreng sendiri).. tp nak lepak ngan dorang punyer pasal ku turutkan saja mereka2 tu...mereka2 ni sumer haru biru sket...syok sangat lepak2 ngan mereka2 ni....
seperti biasa..dalam around 1 lebey cam 2 hubby akan call aku tanyer aku brek maner?makan aper? ngan siapa n bla bla bla...aku pun akan tnyer soalan yg samer mcm hubby tnyer...pas 2 sebelum nak letak phone 2 hubby kater dia ngantok sgt2 n pesan suh kejut dia dalam kul 2 cam tu,pas sembang ngan hubby aku teruskan perbualan ngan member2 seangkatan ngan ku...sambil2 borak 2 negok jam gak takut2 terlepas nak kejutkan hubby kul 2 nanti....sedar x sedar tetiber dapat msj dari hubby...hubby cakap sampai ati x kejutkan dia..negok2 jam dah kul 2.05pm....adoiii matila haku..sory sgt2 terlepas gak aku nak kejut hubby....erm...hubby ngajuk abisla aku...aku trus cal n trus say sory 2 hubby...erm ngajuk sudah sang pangeran cinta ku itu......hubby cam marah la coz biler time aku ngan membe2 aku macam x endahkan dia...salah aku gak terlampau asyik bersembang....erm...sory sgt2 syggg...bukan sy x henggat tp sy terlajak negok jam tuk kejutkan awak...ermm...for give me.... : (
lelamer 2 hubby pun ok...n maafkan aku....alhamdullilah....lain kali sy x buat lagi erk....
rindu sgt2 kat kamu ba...dah lamer kiter x jumper kan...
harap2 kamu balik weekend ni....ermmmmmmmmmm......

rindu sangat2 kat hubby dah 3 minggu x jumpe dia(dah lari tajuk ni hehehhehe)

Monday, October 5, 2009

4 oct yang memenatkan....

ari ahad ari 2 ramai sgt undang aku gi open house...tp bnyak umah aku x dapek gi...coz aku gi langat ader kenduri kawen dak ofice aku....bepeloh gak la gi kesaner 2...coz jalan jam giler...penat sgt duk atas kete...sampai sakit2 punggung ni...menunggu org satu hal...sampai kenduri 2 pun da nak dekat kul 3ptg drpd aku bersiap kul 12,abis cair makeup2 ni ha.....menggigil gak la x makan brekfast dulu pg 2...sampai saner saing sekali la ngan dak2 office yg baru2 dtg 2....dah sampai aper lagi terus ngap la....pas makan baru kami bergamba2...






balik dari langat tempat kenduri 2,terus shutt gi subang ader open house.. pendalaman maner thah si member aku baju ijau ni bawak....punyer la jauh...ikut federal lak 2 dah la jem tahap gaban.....sib baik bukan aku yg drive...
oleh kerana open house umah member aku baju ijau ni nyer member so dia kene la melayan kami2 ni coz tuan umah bz melayan tetamu yg lain...negok 2 sampai terselak kain2....haks...


balik dari subang singgah setapak jab(open house gak ni)...2 umah plak 2...adoiii kenyang sangat2....plan nak diet pas rayer ni x dapat la....tp sib baik aku makan sikit2 jer...hehhehe...balik agak dah lewat gak la....sib baik hubby x bising....xper la sekali sekala....

wokey stakat ni jer cerita tuk ri ni...chow shin chin...pai...

Thursday, October 1, 2009

episod baruku beraya di rumah mentua

malam rayer 2 hubby bawak aku gi jenjalan kat wakaf che yeh....last2 minute pun nak shopping agi ker...???cian kat hubby x der selipa rayer hehehehe...sampai saner bukan cari slipa pun....gi negok baju..hamprehh toll...tp x per janji aku puas berjalan2...sebelum kuar 2 sempat lagi kami berposing...layanz ajer ler...huhuhu




::curi2 bergambar ::


ini lah family belah hubby,2pun ader 2 org tercicir,abang ipar x dpt lik kpg coz baru posting kat jb...si adik paling bongsu dok snap gambo kami...ramai kan...hehehhe family ceria...pagi 2 pas salam raya kami pun berkunjung kerumah jiran tetangga....balik dari kunjung mengunjung 2 aku trus bersiap tuk membakar satey...taun ni umah blah hubby wat satey n ketupat segera jer....cian aku kempunan nak makan rendang mak....huwawawawawawa.....xper la satey pun satey la....kiter layanz....




... pandai la sanggatt membako 2...


raya pertama malam 2 beraya la kat umah member2 hubby...pas 2 x makan paper pon just makan kuih jer..so hubby janji nak bawak dinner kat KB..ikutkan anak tekak aku ni macam nak mkn benda ber sup2..cari kedai awe sumernyer tutup...yang ader fastfood la...perut da nyanyi2 ni....tension jer....ronda punya ronda jumper la kemaman kopitiam ni,....aper lagi redah jer la...nak tunggu cari kedai awe confrem sumer tutup....so kiter layan mee sup kemaman n hubby layan kehtiow tom yam yam yam.....ngehhhh ngehh ngehh.....pas mkn trus segar bugar...lik umah trus tdo....nak jumper 2nd rayer plak...






raya kedua siap sedia nak gi pasir putih umah jiran-jiran lama....
boleh plak kan...
huhuhuuu
::raya kedua::