Thursday, August 20, 2009

Kuih Oh KUihhh raYA....

Semperna nk menyambut syawal ni aku ader la jual kuih sikit2...kalo geng2 nk beli boleh la oder yer....kuih ni pun bukan aku yg buat..bakal adik ipar aku yg buat so aku tlg promote jer...sebalang ader 50pcs...ranggup2 tau...sempel pun ader ni kalo nk cuber...hehhehh(tuk dak2 ofice jer la....)
meh la beli...huhuhuhu

:: BUah pInggang ::
-RM 22 Sebalang-

:: Kapakapilla ::
-RM 22 Sebalang-

:: coklate Almond ::
-RM 23 Sebalang-

::santana::
-RM 22 Sebalang-

beSok PuAsa yea yea...

pejam celik pejam celik sok dah posa....so aku kene banyakan amalan yg baik2 la...start dari ari ni da mula x nak cakap bnyak...xnak ngumpat,n sewaktu dengannya....semoga ramadhan kali ni aku dapat tunaikan dengan sempurna..kepada kawan2 ku selamat menunaikan ibadah puasa n selamat menyambut ramadhan al-mubarak. maY AllAh bLEss U ThiS mOnth Of rAmAdHaN!

Thursday, August 13, 2009

HapPY tOgether..

WEkend Ri tuh Hubby balik....sO x tau nk merayap maner...nk masak mcm letih jer so ajak hubby makan lunch kat pantai....hehehe huBBy x pnah gi saner,aku pon x penah gak tp member2 ofice kater kalo nk makan budu gi situ jer la....lg pun saner suasananyer cam kat kelantan mesti hubby terharu nyer kalo aku bawak ctu(yerlah dia kan org saner)mesti rinduu nk makan masakan saner...so aku pun plan la nk bawak hubby makan kat situ...hubby x tau aku dok roger member tnyer map nk gi saner mcm ner...sampai2 jer saner...lauk manyakkk sgt....x tau nk pilih yg maner..ramai sgt org...sampai2 xder tempat nk duk...hubby suh aku cop tempat then dia gi amik lauk...dia tinggal kan aku cam tuh jer cos teruja ngan makanan2 yg ader kat situ...dah sampai kat meja hubby cakap "sy amik bdu ni"...hehehe sengal tolll.....x eran pon janji sambal belacan aku ader....kami amik lauk berpatutan jer...janji x membazir....makan sampai sengkak2 gak la perut ni...tErbaikkk...ok la puas ati sgt2.....
lastly habby cam happy jer...sukernyer aku negokk...kalo dia happy aku pun happy...erm,dia ucap thanks kat aku coz memahami dia...aku pun terharu...LOve U so MUCHHH huBBY....
:: HuBBy Drive Jer AKu YG tUnJUk Jln ::

:: seMpat Lg NK BerPosing KAnnn ::

:: SedaPP Toll XtiPUU ::



:: BUduu MEsTi Wajib! ::


::DAh X toleh KIri KAnAn Dah ::


time hubby balik ni la dapat colek alia gi jalan2....kami bawak alia gi midvelly cz mama dia nk cari basikal tuk alia semperna besday alia ari 2...last2 sampai kat toY citty,alia meragam nk timah(namer panggilan tuk babydol dia)hubby dok pujuk2 alia kater nk basikal ker nk timah??alalala sweettt sgt2 negok hubby time 2...pandai layan budak...ermmmm bila plak turn aku nk ader anak sendiri ni...aduiiyaiii x sabo la plulak...hubby pujuk2 alia bawak naik kete yg kene buh syiling RM2 2...ermm..aku pun cam terigin gak nak naik..hehehhe...ingatkan alia luper pasal cik timah dia 2...ingat gak...sumer kedai mainan kat midvelly 2 kami masuk...last2 papa dia cam kesian gak....beli jugak la....aku xder beli aper pun coz nk cepat kejar masa...habby da nak balik ganu dah mlm 2....aper pun kami hapy together2...

:: HAppy ToGetherr2 ::


:: TunJUk PEaCe Ayahhh JOe ::
:: DAkk NAkal Ni nGAh Wat PiliHAn ::

:: alia nk Yg ni AYah JOe ::




:: MAk UDa NAk NAik GAkkkkkk ::

Tuesday, August 11, 2009

Pagi yang menyakitkan ati.....

menyirapppp nyer aku!!!!masuk2 ofice jer bos da tecegat kat depan pintu macam pengawas dok pegang logbook n pen catat nama aku tuk point nk bg showcauselatter kat aku lah tu..kesahhhh ker????(macam s!#%)....eee bosannnn lah aku...bukan lewat sgt pon...baru lambat 10minit dah nak kecohh!!!kalo dia lewat tuh x per plak...ari ni ujan sedap jer aku tido sampai x henggat...7.30 baru sedar...kalut mandi la aper lagi...ingatkan ikut DUKE leh la sampai awal..upernyer nk masuk ke simpang hartamas tuh jem giler kebabing... nk wat caner...agaknyer yg buat jem ni coz sumer bangun lambat cam aku kot...yer la ujan sedap la tido...huhhuhu....erm...walaupun kene marah aku tetap tersenyum......chow sin chin


Hadapi Dengan Senyum
by Dewa 19

Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua kan baik-baik saja

Bila ketetapan Tuhan
Sudah ditetapkan, tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

saper punyer ni???

semalam sampai2 ofice jer ader bungkusan tuk aku...yang pelik nyer xkan adiah birthday aku kot....nak kater birthday aku pun lambat lg...saper punyer lah agoknyer kan....pas belek punyer belek xder plak namer gerangan si penghantar 2....pelik gak ni.....pas duk 5 minit cam 2...tetiber kak asmahani turun...dia kater adiah 2 dia yg bagi....for kawen aku ari 2...aduiiyaiii cam kelaka pon ader... aku ni dah basi dah kak.. xder status pengantin baru lg dah...tp kalo org dah kasi 2 hambekkk jer lahhh rezeki 2 bnyak bunyi lak...haks..aperpun thanx kak as....
present tuk aku ker ni..huhhu


sayang nyer nk bukak pembalut ni....

taaraaaaaa....

siap ader penutup lg...



Tuesday, August 4, 2009

Banyok Hal lah aku nih!!!

pas hubby aku balik ke terengganu balik ari 2, 2 3 menjak ni aku sesema,batukkk demam x baik2...dalam ati ingatkan H1N1..takut gak lak...simpang malaikat 44...upernyer faktor cuaca aku jd mcm ni...no no no bukan buatan org k.....
biler dah x sehat mcm nih ari2 aku melantak bubur jer....cian kan mcm nenek2 x der gigi plak...tp sib baik bubur 2 TERBAIK PUnyerrr ....walaweh x cukup semangkuk...bermangkuk mangkuk.....

menarik tak???

ermmm selera tol haku...

Monday, August 3, 2009

adoiii yaiiii cian aku....

aduiiiyaiiii.....biler dah ader blog ni malas lak nk story mory nyer....padahal bnyak cerita yg nk di al kesah kan....
pasal hubby aku balik ari 2...nemang syok abis lah...bagaikan dunia ini ana yg punyer haks....yg bengang nyer..sepanjang 2 hari hubby balik, kami x gi memaner pon...just duk bilik tido....hampehhhh toll....x dapat nk jalan2....

mamat ni asyikkk tidoooooo jer