Wednesday, November 10, 2010

seronok sgt2....

i LoVe My HuBBy

seronok sgt biler hubby makin sayang kiter....ermmm
pas beranak ari 2 aku cam sakai jer....pakaian x terurus diri sendiri pun selebet.....
pas 2 aku nampak hubby cam asyik ngan ank jer...ngan aku pun cam kurenggg jer....mcm pelik pun ader naper dia cam 2 erk....dari hari ke hari aku fikirkan kenapa kelakuan nya ganjil...huhhh!!! ini dah mendatang marah, why...dia dah mula bencikan aku ker??dah muler x suker ngan aku ker???dah ader GF baru???nganagaanaganga...jgn la sampai kesitu...
urmmm aku nk tanyer face 2 face takut jd melalut.... one day aku sms dia..tnyer perkara sebenar...

aku: naper yer baba x mcm dulu(baba 2 nama timang2an aku panggil dia)
hubby : x mcm dulu??xder la samer jer....
aku: yer ker sama.... ibu negok cam dah kurang sayang kat ibu jer...(ibu nama timang2an hubby panggil aku)
hubby :xder la baba dari dulu n sampai sekarang syg kat ibu,cuma kiter x leh la mcm dulu coz kiter dah ader baby...
aku: huh mcm 2 x best la....kirer kawen ni seronok masa permulaan.. end nyer nanti dah x best la mcm 2???? kalo leh ibu x nk la mcm 2....ibu dah mula rasa kurang kasih syg ni....
hubby: ok ok,pas ni kiter mcm dulu k...(dia x nk panjangkan citer)
ehhhh ader ker patut maner boleh kan aku tanyer lagi soalan, benda ni maner leh wat main2 taw......
aku: ibu ni dah x cantik lgi ker dia mater baba??
hubby : eh xder la....ibu tetap seperti dulu dimata baba, cumer 2 la ibu pas bersalin ni baba negok cam da kurang nk bergaya depan baba,pas 2 makan plak nk sedap ikot mulut jer....
kater nk diet?maner janji2 dulu??
n bla bla bla......

owhhh baru la ku sedar rupernya begini....n aku dah mula berubah....kalo balik weekend 2 aku akan make up2 dulu sblum jumper dia, akan cantik2 dulu seblum jumper dia, sekarang ni x kira la nk pg maner pun ngan dia aku akn dres up mcm wak2 muda2 dulu...haks...
n aku dah mula diet, mlm aku xmkn...cam 2 ehh???leh kurus ker????hehehe usaha tangga kejayaan....

kalo kita syangkan suami kita apr pun sggup kuredah n ku korbankan....
now sekarang dia dah layan aku seperti dolu2 n dah nampak kasih sygnya makin terserlah...
tq baba...kamu selalu di HAti ku....
Love u So muchhh....MUaaaaxxxxxxx!!!!

Monday, October 18, 2010

balik kelantan bawak mak n ayah jln2....

berat mater memandang berat lagi tanggan aku ni nk taip story mory dlm blg lg....aper kessss???
malasnyer....tp ari ni aku gagahkan jugak jari jemari ku ini tuk menaip cerita yg dah basi ni...hahahahaha................
dlm raya ari 2, raya minggu ke 3 kot, ayah aku teringgin sgt nk gi kelantan bawak mak aku ni jalan2...pas 2 aku n abi pon ikut skali la coz nk tunjuk jalan,dlm pada 2 dorng leh la lepak umh mertua aku...jimat sikit kos x payah sewa2 hotel bebagai kan...gi nyer pon xder la lamer,jumaat malam 2 gerak sampai pg sabtu,ahad malam 2 dah balik banting lik...penatnyer tok sah cerita la....
amanda merengek2 gak la pas balik dari sana ari 2....
sampai jer pg sabtu 2 kami sumer cari tilam...yer la letih sgt2 perjalanan jauh sgt...grak kul 9mlm sampai nyer kul 5 pagi....kalo balik ngan abi xder la lamer mcm 2...sebabkn ikot org tua aku ni, bnyk sgt tempat dia nk benti....2 yg jd lamer 2...sib baik jln clear....
pas 2 bgn around 10 cam 2....siap2 kami pun berjalan ke kota baru,masuk semua kedai termasuklah melawat ke itana raja....yg x leh bla 2 gi saner naik bot...huhahhahahaha...
xper la jakun la sekejab....
pas 2 ari ahad plak gi rantau panjang...mak bapak aku nk shoping saner....
sian amanda xder 1 pon gambo dia...dia x ikut pon coz aku bg nenek blah saner jaga..lagipun panas la saner...susah nk bwk dak kecik ni....

k la layankan ajer aksi2 kami disaner k....
peace out...


fuiiihhh ayahda aku ni bukan main lagi teringgin nk bawak bot

aku nk tayang gak la naik mendatang ni hehehehe

mak aku muker releks jer...hahahahha


kat dalam balai istana 2....
sebenarnyer xleh take pic tp aku selamber jer la....

cantik sgt gambo ni....tangga dia pun cantik...hehehe


adoiii gambo kelabu asap


mak aku teringgin sgt nk gambo ngan almari ni..kami layan kan ajer....


sampai kat rantau panjang trun jer kete benda alah ni la aku terjah dolu...

dah bako2 macm ni pastu dia celup ngan cili...nyum nyum sedap sgt2...


x dan dan nk melantak kat situ gak....

gambo2 shoping moping nyer xsempat nk snap pon coz saner panas sgt
aku xder mood nk begambo...
"
"
"
berahhh

Wednesday, October 6, 2010

comeiii

amanda dah 3 bln...present dari aunty2 dia baru sampai....aper2 pun nk wish thanks 4 u all coz bg present yg tiut miut ni kat amanda.....sayang aunty2 sumer muaxxxxxxxxxxxxx!!!!

kasut yg tomei2 ni from aunty huda....
thanks dude!


car sit ni plak....from dak2 ofice aku,buat susah2 jer....thanks frend..


selesanye dak kecik ni tido dlm ni.....

Sunday, October 3, 2010

lepas rayer jadik tong.....???

adoiii mak...ari 2 aku belagak sgt...ha amik ko
baju sumer dah ketat....korng nk tau...alkesahhhhh.....ari 2 aku bajek sgt kater pas pantang nanti bln posa pas 2 raya...so ingat bdn ni leh la slim melim kan, skarng amikkk...pegi open house saner sini...melantak nasik, aym, daging, kobau x hengat2...ha amik! baju sumer ala2 dah ketat...nk2 tang perot 2...mcm dah lomak tepu den negok...camnoooo ni???????
abi lak ari2 membebel dok negok aku asyikk mkn jer....aperkahhh???
efect ubat bius time aku operate ari 2 ker...x penah2 aku mkn kuat smpai mcm ni sekali...
heran2...camno nk kurus balik ni....gua takutt la...takut laki carik yg lain....
nk minum jus mate5 beratus plak...x mampu la den....
nk joging takut kat perut ni coz x baik lagi ni...sengal2 dia masih terasa.......
PUasa 6 la gamaknyer....tp ok ker kalo kiter posa tp niat nk kurus???
adoiii poning2.....
lallalaalalallallaaaaaaa............

Tuesday, September 28, 2010

aktiviti di malam raya

ambik ngko...dok kalut masak tuk pg raya ari tu kul 2 pg pun x siap2 lagi.....ni gara2 bapak aku la ni...nk sgt mkn ayam kpg goreng kicap...dia ingat sonang ker nk lembutkan ayam kpg ni,sekali nk lembutkan berejam2 jgak la... dah la nk suh mak aku masak bermenu2(a aeh suker ati dia jer labu)...mak aku lak x abis2 nk wat shif dia,1 hari sebelum raya 2 thah braper kali dia wat shif masak dia 2...,yg adik bongsu aku ni plak pandai basuh pinggan jer,menolong masaknyer ontah ler....yg second bongsu 2 plak langsung x pandai wat keje,harap potong bawang jer la....aku plak masak 1 menu jer...hehehehe lagaknyer mcm bnyak sgt la menu yg aku masak.....
kalut kalut...aper2 pun di syawal yg mulia 2 tetap berjalan lancar, makanan sumer terhidang sedia....haks...(ayat cam parya jer)


pukul 2 pagi....x tidoq2 lagi kami

adik aku yg bongsu x abis2 basuh pinggan,dah itu jer pun dia tau
yang omak aku ni plak ngah sedia kan bahan2 nk wat rendang daging

::aku plak baru angkat lomang(belakun jer lebehh ni!!)::
serabai jer mak org ni...

abi yg kerajinan mengisi kuih dalam balang...abi aku ni nemng rajin pun...haks

pompuan ni lak(adik aku yg second bongsu 2) x abis2 ngadap FB, sakittt jer mater aku
ko tunggu ko tunggu!!!


dah ko ngadap jer FB 2 kan...sekarang ko cabut bulu kening aku ni ha....
aku nk cun di pagi raya nanti....
hahahaha jahat x aku...sib baik adk aku ni melayan(coz dia takut ngan aku)kalo x dah lamer dah ko kena....hahahahahaha

hat yg dua org ni plak dah bedengkur dh pun coz x sabo nk beraya...hahahaha
sayang amanda!!!!
love U ayah...

celamat ali layer sumer
pai pai....
layannnnnn

Tuesday, September 21, 2010

bila amanda tinggal dngan aunty2nya...

nak marah pon ader nk gelak pon ader biler 2 orng adik pompuan aku ni jadik baby siter....baru la aku tau korang buli anak aku yer time aku gi keje.....gambo ni pun dorng yg snap pas 2 leh x delete balik...snap lak dlm camera aku lak 2...pas 2 biler aku godek2 camera ni kantoi la mereka2 ni ngan aku...ghupernyer gini yer kamo2 jaga ank aku...nanti la korang,aku balik banting nanti siap la ko acu n andak...
layannnn......

ni si acu punyer kojer...dok ngaja ank aku menggedik kat handphone....sampai muncung2 mulut si amanda 2 ha.....

korang negok korang negok....siap tangan 2 masuk kemulut lg kusyuk dok negok muker dia kat phone 2..mcm la paham noo nk pakai handphone 2...eeee geram jer aku negok si kecik ni.....

hamboiii hamboiii siap kerut2 lagi dahi dia biler pandang gambo dia dlm handphone 2 ha.....


yg ni lak si mak andak amanda...paling cukup suker mengusik si amanda....sampai dak 2 nages2 dia buatnyer...siap la ko andak ko buli anak aku yer.....

cian la ank ibu dipaksa2 bergambow

ni plak acu amanda...amik ko kes naya anak aku la ni....dok paksa2 anak aku senyum...
jahat ko kan acu...siap la ko nanti...hahahha

cian la dak kecik ni kene buli....

manusia2 yg hatinyer busuk...

naper la ko dilahirkan mcm ni....hati kau sungguh busuk.....aku keje sini pun nak carik rezeki...tp kalo dah tahap ko nk tutup periuk nasik org 2 kirer teror la ko kan...dah braper org jadik mangsa ko.....habis bos2 atas ko bodek padahal mulut ko baik mengata diaorng...aper la ilmu itam yg ko pakai kan...???biler la ilmu itam 2 nak makan diri ko 2 balik....x per la dunia ni berputar ader masa ko diatas n ader masa ko dibawah...senang idop ko didunia akhirat esok mcm ner la ko kan....2 lah x sangka lah aku...harap muker jer baik tp ko lah orng yg paling jahat sekali kat sini.....
aku doakan semoga ko bertaubat dan menyesal ngan perbuatan ko 2 nanti...
amin2 ya robbalalamin......

Monday, September 20, 2010

berbuka posa sblum raya

2nd day last rayer ari 2 aku masih bekerja...hubby lak awal2 da start coti,aku buli dia suh jaga anak...hahaha jahat x...amanda ni bnyak ragam time aku kat opis sket2 hubby cal mengadu kat aku pasal amanda..,amanda xmo tido la,amanda berak la,amanda nages la,amanda nk main2 jer la,1 hari suntuk gak la hubby dok layan amanda sampai kawan 2 x dapat rehat dibuatnyer...
pas 2 cam kesian la jugak kan...balik dari 2 aku ajak la hubby buka luar..dah nk dekat2 rayer ni xder mood nk masak...asyikk dok pikiaq pasal rayer jer....niat kat ofice lg nk belanja hubby buka kat luar...last2 hubby pilih location dekat2 area umh jer..kat jejambat sgai buluh 2....
bukan bnyak choice pon kat situ tp hubby teliur nk mkn kat situ ku turutkan sajer....
sampai saner pn da lewat....last2 buka mkn satey jer....ermmm sedap tp xder la kenyang sgt...hehehe(kuatnyer aku mkn)
layannn..............

time ni dah azan tp baru sampai nasik himpit jer...aiyoo nyer mano???

time ni baba terpaksa layankan amanda dulu coz dia dah wat perangai
(negok gambo ni amanda teliurr gak nk mamam....)

::baba syg ibu so ibu ngap dulu k::

::amanda da strat nk tido...waaaaaaaaaaaaa::


************************************************
balik dari berbuka 2 x tau nk gi lepak maner...nk jln gi uptown tp malam masih muda last2 sekali gi la klcc coz da lamer x dating kat saner....kononnyer nk carik bj kemeja hubby,tp xder 1 pun yg dia dok bekenan...wat letih kaki kawei jer...erm..tanpa segan silu dok amik2 gambo jer la n happy2 kan dak kecik ni.....
hehehe layan kan ajer...

nk beli brg replay x mampu snap gambo depan kedai pon da kira okey hehehehe

x meriah pon tema raya kat KLCC taun ni...mungkin engineer yg buat ni x brapa nk seni huhuhuhu

muker penat haku...amik lebam bawah mater 2...

amanda n ibu dah penattt

Sunday, September 19, 2010

amanda jumper geng....

dah lamer x jumper member aku sorng ni(ila)almaklumla aku dah x duk kramat lagi...dah alang2 gi kl ari 2, n kebetulan pas balik shoping baju amanda, ila ajak buka posa umh dia...sambil2 tu nk negok ank dia sekali...coz dia beranak pun lebih kurang aku jer....mcm2 la buka umh dia ari 2 siap ader ayam begolek bebagai...sampai x dan aku nk mkn nasik n raser lauk gulai yg dia buat...(lagipun ari 2 aku bukan posa pun...wat2 posa sudahh hahaha....)
layankan ajer....

lenanyer tidooo...time ni tertip lagi ank ibu...baikkk jer negok...

amik ko lasak anak aku bukan main lagi tekangkang....


cute sgt2 amanda n batrisya
:::dua2 pon suker berputing:::

::ibu masing2 pon nk posing gak...ekelehhhhh::
::sayangg anak ibu muaxxxx::

dah lamer x update hahaha....

nk citer pasal bulan posa ari 2 k....citer bulan posa ari 2 melambak2 tp malas nk update coz kemasalasan melanda jiwa...wahhh gitu...sekarang baru hegeh2 nk update...
x kira walaupun ari ni dah raya ke 11 tp aku semangat nk update bln posa ari 2 jugak...hehehe
kami shoping rayer...tp untuk dak kecik ni jer...sumernyer tuk amanda gurl2 sorng ni tau...sampai baba pun naik jeles...beberapa hari sblum rayer ari 2 company bg duit raya so dapat la shopping lebih sikit baju raya amanda....yer la anak dara sorng ni suker melawo...kalo pakai bj santek2 dia duk senyapp jer...kalo pakai bj hat lamo2 tu pandai dia merengek...
so layankan pic ibu n baba yg ecited shoping bj dak gurl2 ni....hehehe
zassss..............

:::dak kecik ni sonok sungguh la kalo kater nk shopping barang dia:::
kalau dia happy aku pun happy

::x tau nk pilih hat mano satu::

:::ewah2 mak org ni x abes2 nk pilih bj kaler pinky2:::


::baba plak nk carik kaler kuning::


:::dah penat shopping carik port bukak posa kat maner plak nanti:::

Wednesday, August 25, 2010

teringat n rinduuu....

ari ni dah masuk 4 hari aku keje pas abis coti pantang ari 2....
amanda tinggal kat kpg ngan mak aku n baba dia...teringat n rindu sgt2 kat dak kecik tuh....sedihnyerrr bila dia xder disisi time aku nk tido mlm...selalu dak ni la aku bobok2 kan dulu sebelom dia lena dibuai mimpi...time wekend jer ibu dapat jumper ank ibu yg tomey2 ni kan....x sabar rasernya nk jumpa amanda...dah pandai aper la ank ibu buck2 ibu ni kan.....
teringat gelagat dia time bersama dulu...dia suker mengeloh...biler denga keluhan nya nemng aku n abi akan tegelak besar...seolah2 mcm org tua perangai n tingkah laku dia 2....
Dulu time xder ank aku x kenal erti sebegini n aku selalu x percaya camner la kalo aku jadik ibu nanti....sekarang baru aku sedar betapa nikmatnya jd seorg ibu ni....aku selalu rindu n sayang kat amanda sorg ni....
ibu mintak maaf syg coz x dapat nk jaga amanda,ibu bekerja untk ank ibu ni jgak....amnda jgn nakal2 n jgn suker nyusahkan nekda k....
LOve u very2 much......x sabar nk jumpa kamu syg....amanda tunggu ibu k....

Saturday, August 21, 2010

camat hari jadik cayanggg....

sebenarnya dah lamer nak update entri ni...tp asyik x kesampaian jer coz aku bz melayan dak kecik ni...maklumlah lg 2 3 hari jer nk tingalkan dak kecik ni coz aku dah nk start kojer...
16/8/2010 isnin lalu adalah my hubby besday...xder beli adiah pon tuk baba n xder kek2 nyer seperti taun2 yg lalu coz bln posa xberapa nk rajin sgt la..hahahha...tp xper aku ader kezutan menyambutnya dgn belanja baba mkn steamboat AJER...hehehe...janji baba appciate aper yg ibu buat sudah kan...so kami anak beranok gi ler ke JJ bkt tinggi klang...
layankan ajer gambo kami anok beranak ni k....SLAMAT ARI JADIK SAYANG YG KE dot dot dot haks...

::time nk bertolak gi saner...sempat lagi kami berposing::

sampai kat saner aku la mem yg pilihkan hidangan...haks...blh lak luper nk bawak stroler dak kecik ni..terpaksa la berpangku jer si amanda ni...

kenyang n berbaloi baloi mkn menda alah ni...

taraaa nk berstim2 sgt kan...haks

sian aku nk mkn pon xsonang tp x pa ibu syg amanda...(time ni dak kecik nin x ngamuk lagi tungguuuu)

baba mkn ngan seleranyer...dia nk jga badan pasal 2 la ajak aku mkn steamboat ni...elehhh x heran...buekkkk!!!

time ni amanda da start ngamuk....abisss aku...bg shushu pom dia x nk....sian...

turn baba lak pegang amanda aku plak melantak...hehehhe

waktu balik....taraaaaa...happy besday for baby boy 2..hehhehe