Monday, November 21, 2011

x sabaooo rasanyer..

x saboo rasernyer nk gi bercoti2 malaysia bulan 12 ni bersama2 en hubby n my little daugther....
arap2 menjadi la gamaknyer yer en hubby...kiter nimoon2 sket kan....lokasinyer tunggu........
muahahhahaha kat en Hubby...promise ok..
babbaiii....

Saturday, November 12, 2011

sepi jer...

assalammualaikum...uisssshhh lamer betoii x berblog2.. bz body tol ibu sorg ni yer....
bz dok kalot nk naik pangkat lagi ker...hahahaha...
ari ni di waktu bosan2 rajin la aku naip2 sambil negok AIM ni ha...
si manda x abis2 dok kacau ibu dia....dok sikat rambut ibu dia x abis2....adehhhh!!! sakit la manda ni bukan hang sikat ambut ibu tp hang dok tarik ambut ibu...eee dak sorg ni cerdik bebenooor....
ari2 ader jer akal dia....alhamdulillah...ank sapo...ank aku gak...hahahha
ok la intro bari ni...chow shi chow....

Monday, July 18, 2011

green-green frog..

dah lamer weh x mandi mander...sebelum bulan posa ni...elok la kiter mandi mander...
dikesempatan aku bercoti wekend ari 2..aper lagi luangkan maser bersama en huBBy n anak tercenta berkelah la....
goreng2 nugget,daging buger,hotdog n ball ball sebagai makanan berkelah...
mcm x cayer la ni la kali pertama perkelahan aku yg amat2 sempoi n palinng sekejab,betolak dari umah kul 5ptg sampai saner dah kul 6.15ptg mandi2 kejab kul 7 balik....hahhaha
aper lagi jom view kami nyer pic ala2 green2 frog....


dak tecik ni xleh jumper pasir...abis dia makannyer...

cewahhh da pandai mendayung nampak..

jauh jugak awok berenang yer amanda

ni la green green frog sayer....

happy family

dah senja x reti2 nk balik...

jom balik la cek kakkkkk...

nk pulanggg sudah....tp pelik naper x basah yer...hahhahaha kantoiii...

Friday, July 8, 2011

Nurkhairina AManda One Year

ala ala ala...terharunya sgt2...anak ibu mucukkk sorang ni dah setahun...baru semalam rasanya beranak kan ko amanda...syukur sgt2 amanda diberi kesihatan tubuh badan yg baik.... genap usia amanda setahun, baru amanda pandai melangkah steb by step... n genap usia ini juga amanda ada 2 btg gg bawah... Selamat hari lahir ibu ucapkan pada Amanda.... ibu n baba akan didik amanda sebaik yg mungkin...ibu n baba selalu doakan semoga allah memanjangkan usia kamu...dan allah selamat kan kamu...amin2 ya robbalalamin...
layankan pic2 amanda 1 tahun..

kek suprise amanda 1 tahun...(ibu n baba beli kek comel cam anak ibu jugak)

hamboiii gedikk nampak...hehehhe(ingat nk beli adiah ni...tp cam x rock plak coz mennatang ni time zaman ibu n baba tecik2 dulu...ader adiah tuk awk dik....hehhe moto alaf baru ibu belikan tuk awk tungguuuuuuuu)

hamboiii sonokkk dapat jumper geng...

suker wat trekmark tgn cam gitu tau...

cekcinyer anak ibu corang ni...

dah pandai nk main benda alahhh ni...

2 tahun sudah....

gedebak gedebuk...da 2 tahun ker aku n en hubby bergabung menjadi somi n isteri...??
alhamdulillah n syukur sgt2 kepada Mu Ya Allah kerana memberi kebahagiaan kepada kami hingga ke hari ini... dua tahun 2 nampak cam baru kan...panjang lagi liku2 kehidupan ku bersama En hubby...apa yg terdaya aku lakukan hanyalah mengekalkan lagi keharmonian dan keindahan di alam perkahwinan ini... dan x lupa juga en hubby yg telah banyak bersabar dgn kerenah aku,perangai ngengada aku,baran aku,emosi aku...dan juga membimbing aku ke jalan yg diredhai... thanks syg lapppp u ari2 en faizul...muaxxxxxxx
harap2 ramai lagi yg mendoakan kebahagiaan kami di dunia dan akhirat amin.....


me L.o.V.e En Hubby

time ni amanda baik jer x kaco ibu nk romantik2 ngan baba(coz baru bgn tido..mood time ni xder lagi)

we celebrate at chiken rice chop ajer

mak pun join jugak..

huhuhuhu..boleh tahan la family set(amanda dah mula ngan pangai dia)hehehhe

wehuuuuuu...akhirnya mood dia dah sampai...mari memanjat....


Saturday, June 25, 2011

mengidammm ni....

adoiii raser mengidammm n teringin sgt2 nk gi honeyymoonan ngan en hubby...
amanda??? hehehe tinggal ngan nenek la yer...huhuhuh kasi can kat ibu n baba berdating wat kali yg ker 10000XXX...sian ank ibu 2....
x tau la naper teringgin sgt2...ermmm mungkin x der rezeki lagi kot nk berhanimoon ngan en hubby...x per2 saboo jer la yer...lagi pon dah nk dekat posa next nyer plak rayer banyak nok pakai pitis ni weii......
kerperluan kena di dahulukan...

ari 2 ader sekali sekala ngintai en hubby seaching2 flight...tp x tau la dah book ker lom...huhuhu x sabooo nyer raser yuhuuuu... insya allah akan termakbul juga nanti...tp tarikh 2 lom tau lagi...
harap2 rezeki melimpah ruah hendaknyer...amin2...
harap2 en hubby bacer aper yg aku luahkan ni...maner la tau kempunan aku ni dapat di relisasikan oleh en hubby....hahaha ayat aku tungang langgang..

sebelom kemana2.. berangan jab tempat yg nk aku lawati n honimoonkan
antaranya...scroll kebawah..




first yang teringgin sgt nak gi bali....dari sekolah2 dolu lagi...kalo member tnyer nanti kalo honeymoon nk gi aner...aku mesti ckp nk gi BALI....heheehe

second tempat...luar semenanjung jer...sabahh ba...

ketiga plak nk gi perhentian iland...galokkk nyer lah...padahal dah gi da...tp tempat ni syiookkk giler la....puas ati kalo nk gi..

n yg terakhir...jepon la....keje ngan company jepon la katerkan...
tp kat saner baru kena bencana...so ku pikir2 kan dulu lah yer...

Friday, June 17, 2011

kiter bakoooo jer.....

nk citer pasal benda yg dah basi....hahaha awal bulan ari 2 bawak mak n family aku gi make ikan bako sekincan.... tp bukan di sekincan sana nun...kat bukit tinggi sudehhh....
nk raser la best benoo ker sekincan ikan bako ni.... uiiihhhh memng best la.... dari 1 pinggan nasi ke dua pinggan 2... sumer makan sampai xsedooo diri...sumer nyer nambah2... isi ikan licin aku seduttt,sampai tinggal tulang jer...
yg menariknyer sambal pada ikan bako 2....perrrhhh sedap betol... org india ker cina ker org putih ker sumer ader kat situ.. 1 malaysia la katakan...bagus bagus bagus....
aper yg aku merepek ni...hahahaha k layan ini gambooo....kita bakoooo kita bakooo....



ikan dia nemng sega bugar

si kecik yg dah semakin lasak, sampai2 trus kena layan kerenah dia dulu....

acu dah x larat nk layan amanda...hehehe

aper lg makanan dah sampai kiter ngap dulu...baba yg selalu jd mangsa...selalu jd fotografer kami...

inagtkan sponser by mamat ni.... hanpehhh jer....

time ni paklang amanda ckp : aku mkn ko setelll bil lah yer.... kurenggg asamm nyer dak...

xper lah murah rezeki aku gak blanja korng...haks

yang lain sumer DAH TERBONGKANG KEKENYANGAN... tinggal aku n adik aku yg kuat makan ni jer yg masih tercari2 isi ikan...hakhakhak,,,,

dah nk balik dah sebelom 2 kiter gambo dulu...
si acu amanda ni x abis2 lagi??? aku ingatkan aku lah org yg terakhir....

Wednesday, June 15, 2011

larikkkkk

Lari,lari,lari
Aku lari tingallkan semua ini
Untuk mencari, cari,cari
Ketenangan diri……………
Pergi,pergi,pergi
Engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu, mahu
Engkau hadir dalam diri ini.....
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak di dada
Biar ku yang terluka
Pernahkah kau mengerti caraku memujukmu
Pernahkah kau hargai caraku mencintaimu

Lafaskan kata dari bibir
Adakahnya dari hati
Mungkin kau tak fahami maksudnya
yang tersembunyi
Titisan air mata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini.....

Thursday, June 9, 2011

menciiii!! dan syg...huhuhuuhu

mencii hokehhh...dah lamer x update blog...bnyak sgt cerita nk di story morykan...tp disebabkan kecelakaan blog n FB x leh bukak...ceritera2 aku yg bnyak 2 dah basi...ermmmm x per yg penting happy...
sajer jer nk bagi tau ari ni amanda demam....baba lak da one week kat ganu ader induksi.. sian kat anak ibu sorng ni....xder saper nk jaga... sib baik ayah coti seminggu dia ngan mak tlg negokkan...ermmm aper nk buat..ibu work syg... nanti amanda dah sihat ibu bawak dia gi jenjalan k....
ari2 sayang kat dia... walaupun ibu garang mcm singa(garang mulut jer) ngan amanda tp ibu sayang amanda sgt2.... luv u lovely daughter.

my princess lagi baper2 hari jer nak setahun kot 2 yg domam 2...amanda cepat2 sembuh k....meh layan pic2 n teletah2 si kecik ni...haks...
n blog ko jgn nk buat hal lak pas ni, sekarangg aku ngah rajin yer.....hehehe



hehehe bila pulak ambutt saya dah panjang enteng2 plak 2...

i loiiiikeeeee oren...vitamin C hokehhh

saya suker buattt macam ni...hei aper daaaa.....

i'm rockkkk....hehehehe

Wednesday, March 23, 2011

sejuk mater memandang

bak kater pepatah melentur buluh biarlah dari rebungnya....
aku harap sgt si princess amanda jadi budak yg baik2 diamasa akan datang. aku dah mula belikan dia tudung supaya dia berjinak2 pakai tudung nanti,walaupun kecik lagi, tp aku akan cuba biasa2 kan dia pakai tudung ni...hehehhee manis jer nampak ank ibu bila pakai mcm ni kan....
ibu akan sentiasa doakan yg terbaik untuk anak ibu.....amin...

sayalah ustazah khairina

sy nk gi mengaji ni ibu...hehehehe

meh layan upin ipin...

kalo ader maser terluang ni la kojer aku melayan si princess aku ni negok cerita dia ,opin n ipin...
uishhh kalo aku pasangkan cerita2 ni kat dia bukan main syiioookkkkk lagi dak kecik ni melayan...siap bertepuk tgn....
x dpat la aku nk berFB ker ber aper kalo dia da negok citer dia ni.....ermmm hapehhh ko amanda suker mendengki ngan ibu kan...x per la ank kesayangan ibu punya pasyalll ibu ikotkan ajer...
meh ler kiter layankan gelagat princess aku ni ha....
tataaaaa...........

ha negokkk citer nk mula dia tepok tgn dulu...bukan mainn sonokkk lagi yer....


aboiii kusyukkk naaa...


suker betoiii la dia negoookk dak botak ni...


ha time ni dia pasan baba dia ngah snap gamba dia...hehehe kantoiii baba....

Saturday, January 29, 2011

budak nader-nader

bosan giler ari ni x tau nk wat aper....dah lamer x berbloger, princess amanda lak tido, En Baba gi wat part time dia (DJ).so aku yg x tau wat pebender ni laju mencapai computer...hahahah eja pon salah...hantam sajer la labu....
rabu ri 2 teman cik minah ni (adik aku second last) gi wat EPF dia...adik aku ni baru berjinak2 dalam alam pekerjaan sementara nk tunggu result STPM nyer, company dia yg pemalas bagai ni suh dia wat sendiri EPF nyer...ada ka patot...erm nak x nk aku teman kan jer la minah ni gi klang wat mende alah 2.....
dalam perjalanan nk gi saner...aku n princess aku gedik2 santai la di belakang...coz aku suh adik aku yg drive...so si princess amanda ni da x mo dah duk dlm carsit dia 2...eee geram pon ader...raser cam nk babab.....tp memikirkan kasihan princess ku ini...aku layankan ajer karenah dia...uuuiihhh sonokkk la si kecik ni biler dilepaskan kesaner n kemari dlm keta....kiter bukan aper...takut2 tergolek dok nanti saper yg susah...nanti dapat lebam sebijik...2 sebab la suh dia duk dlm carsit dia 2....ermmm dak bertuah...peh 2 sajer la snap gambo dia yg gedik2 n nader2 2...ewahhh pandai lak dia berposing nader2 dia 2....heheh lucu pon ader biler negok gelagat si princess ni...
x per sabaww jer aku melayan nyer yer....
LaYANNNN kan gambo2 yg ader yer....

ecehhhh da posing x mo pandang camera konon....

merah kat dahi 2 kesan gigit nyamok mlm td...
amanda x mo dokkk kat carsit lagi yer ibu...pls la tlg la help la...sabooo jer la....

ni time dia eee dasyattt sgtt bermain...nenek nyer geram kasikkk pegang ini budakkk

ibu yg nader2 ni pon nk posing ngan amanda yer....manda cenyummm yer...
negokkk tngn dia merah2 kesan gigt nyamuk..jahat tolll nyamuk2 yg gigit amanda ni kan x puas dia gigit kat dahi kat tgn lak digigitnyer....


ibu soh cenyummm amanda wat muker gini yer...ibu gegetttt kang baru tau...


gini jer la aksi2 kami yg nader2 x der kojer....hehehe
see ya....
chow chin sin...



Wednesday, January 5, 2011

holiday di penghujung 2010

dah lamer sepi...tetiber datang cerita baru yg xbraper nk baru...
last year ri 2 gi holiday ngan family aku n family member adik aku kat 'PD' jer...
2 hari 1 mlm check in saner....bnyak gambo nk upload tp dapat upload yg ni jer la...sat gi pening nk negok...hehehehe
aktiviti kat saner,mlm bebey Q, karoke x ok, n mandi manda.....
samer2 la kiter layankan ajer gambo gi saner eh,,....

baru sampai ni trus karokk....negok ank sekali nk berkarok.....sempoi la amanda...

hubby ditugaskan jd djay pd mlm berbiQ 2....aku lak sajer nyebok kat sebelah dia...tlg pilih2kan lagu tok dak2 yg nk berkarok...


ke esokan harinya...kiterorg try naik banana ni....memng haram jadah time dia jatuhkan kami dalam laut ri 2...eeee geram aku abis tetelan air laut,,,,


tetiber aku pun jadik weng sekali biler layankan dak2 ni...hahahaha lawak jer....


hahahaha aku bajek ank dara lagi la 2....(syok sendiri)


jadik sawan kalo masuk laut....(sawan laut)


time ni da siap2 nk balik....nemng penat tp besttt....(ank dara + mak dara...)

papai jumpa lagi dia taun 2011
peace out bebeh,,,,