Saturday, June 25, 2011

mengidammm ni....

adoiii raser mengidammm n teringin sgt2 nk gi honeyymoonan ngan en hubby...
amanda??? hehehe tinggal ngan nenek la yer...huhuhuh kasi can kat ibu n baba berdating wat kali yg ker 10000XXX...sian ank ibu 2....
x tau la naper teringgin sgt2...ermmm mungkin x der rezeki lagi kot nk berhanimoon ngan en hubby...x per2 saboo jer la yer...lagi pon dah nk dekat posa next nyer plak rayer banyak nok pakai pitis ni weii......
kerperluan kena di dahulukan...

ari 2 ader sekali sekala ngintai en hubby seaching2 flight...tp x tau la dah book ker lom...huhuhu x sabooo nyer raser yuhuuuu... insya allah akan termakbul juga nanti...tp tarikh 2 lom tau lagi...
harap2 rezeki melimpah ruah hendaknyer...amin2...
harap2 en hubby bacer aper yg aku luahkan ni...maner la tau kempunan aku ni dapat di relisasikan oleh en hubby....hahaha ayat aku tungang langgang..

sebelom kemana2.. berangan jab tempat yg nk aku lawati n honimoonkan
antaranya...scroll kebawah..




first yang teringgin sgt nak gi bali....dari sekolah2 dolu lagi...kalo member tnyer nanti kalo honeymoon nk gi aner...aku mesti ckp nk gi BALI....heheehe

second tempat...luar semenanjung jer...sabahh ba...

ketiga plak nk gi perhentian iland...galokkk nyer lah...padahal dah gi da...tp tempat ni syiookkk giler la....puas ati kalo nk gi..

n yg terakhir...jepon la....keje ngan company jepon la katerkan...
tp kat saner baru kena bencana...so ku pikir2 kan dulu lah yer...

Friday, June 17, 2011

kiter bakoooo jer.....

nk citer pasal benda yg dah basi....hahaha awal bulan ari 2 bawak mak n family aku gi make ikan bako sekincan.... tp bukan di sekincan sana nun...kat bukit tinggi sudehhh....
nk raser la best benoo ker sekincan ikan bako ni.... uiiihhhh memng best la.... dari 1 pinggan nasi ke dua pinggan 2... sumer makan sampai xsedooo diri...sumer nyer nambah2... isi ikan licin aku seduttt,sampai tinggal tulang jer...
yg menariknyer sambal pada ikan bako 2....perrrhhh sedap betol... org india ker cina ker org putih ker sumer ader kat situ.. 1 malaysia la katakan...bagus bagus bagus....
aper yg aku merepek ni...hahahaha k layan ini gambooo....kita bakoooo kita bakooo....



ikan dia nemng sega bugar

si kecik yg dah semakin lasak, sampai2 trus kena layan kerenah dia dulu....

acu dah x larat nk layan amanda...hehehe

aper lg makanan dah sampai kiter ngap dulu...baba yg selalu jd mangsa...selalu jd fotografer kami...

inagtkan sponser by mamat ni.... hanpehhh jer....

time ni paklang amanda ckp : aku mkn ko setelll bil lah yer.... kurenggg asamm nyer dak...

xper lah murah rezeki aku gak blanja korng...haks

yang lain sumer DAH TERBONGKANG KEKENYANGAN... tinggal aku n adik aku yg kuat makan ni jer yg masih tercari2 isi ikan...hakhakhak,,,,

dah nk balik dah sebelom 2 kiter gambo dulu...
si acu amanda ni x abis2 lagi??? aku ingatkan aku lah org yg terakhir....

Wednesday, June 15, 2011

larikkkkk

Lari,lari,lari
Aku lari tingallkan semua ini
Untuk mencari, cari,cari
Ketenangan diri……………
Pergi,pergi,pergi
Engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu, mahu
Engkau hadir dalam diri ini.....
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu
Ku simpan semua sebak di dada
Biar ku yang terluka
Pernahkah kau mengerti caraku memujukmu
Pernahkah kau hargai caraku mencintaimu

Lafaskan kata dari bibir
Adakahnya dari hati
Mungkin kau tak fahami maksudnya
yang tersembunyi
Titisan air mata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini.....

Thursday, June 9, 2011

menciiii!! dan syg...huhuhuuhu

mencii hokehhh...dah lamer x update blog...bnyak sgt cerita nk di story morykan...tp disebabkan kecelakaan blog n FB x leh bukak...ceritera2 aku yg bnyak 2 dah basi...ermmmm x per yg penting happy...
sajer jer nk bagi tau ari ni amanda demam....baba lak da one week kat ganu ader induksi.. sian kat anak ibu sorng ni....xder saper nk jaga... sib baik ayah coti seminggu dia ngan mak tlg negokkan...ermmm aper nk buat..ibu work syg... nanti amanda dah sihat ibu bawak dia gi jenjalan k....
ari2 sayang kat dia... walaupun ibu garang mcm singa(garang mulut jer) ngan amanda tp ibu sayang amanda sgt2.... luv u lovely daughter.

my princess lagi baper2 hari jer nak setahun kot 2 yg domam 2...amanda cepat2 sembuh k....meh layan pic2 n teletah2 si kecik ni...haks...
n blog ko jgn nk buat hal lak pas ni, sekarangg aku ngah rajin yer.....hehehe



hehehe bila pulak ambutt saya dah panjang enteng2 plak 2...

i loiiiikeeeee oren...vitamin C hokehhh

saya suker buattt macam ni...hei aper daaaa.....

i'm rockkkk....hehehehe