Tuesday, September 28, 2010

aktiviti di malam raya

ambik ngko...dok kalut masak tuk pg raya ari tu kul 2 pg pun x siap2 lagi.....ni gara2 bapak aku la ni...nk sgt mkn ayam kpg goreng kicap...dia ingat sonang ker nk lembutkan ayam kpg ni,sekali nk lembutkan berejam2 jgak la... dah la nk suh mak aku masak bermenu2(a aeh suker ati dia jer labu)...mak aku lak x abis2 nk wat shif dia,1 hari sebelum raya 2 thah braper kali dia wat shif masak dia 2...,yg adik bongsu aku ni plak pandai basuh pinggan jer,menolong masaknyer ontah ler....yg second bongsu 2 plak langsung x pandai wat keje,harap potong bawang jer la....aku plak masak 1 menu jer...hehehehe lagaknyer mcm bnyak sgt la menu yg aku masak.....
kalut kalut...aper2 pun di syawal yg mulia 2 tetap berjalan lancar, makanan sumer terhidang sedia....haks...(ayat cam parya jer)


pukul 2 pagi....x tidoq2 lagi kami

adik aku yg bongsu x abis2 basuh pinggan,dah itu jer pun dia tau
yang omak aku ni plak ngah sedia kan bahan2 nk wat rendang daging

::aku plak baru angkat lomang(belakun jer lebehh ni!!)::
serabai jer mak org ni...

abi yg kerajinan mengisi kuih dalam balang...abi aku ni nemng rajin pun...haks

pompuan ni lak(adik aku yg second bongsu 2) x abis2 ngadap FB, sakittt jer mater aku
ko tunggu ko tunggu!!!


dah ko ngadap jer FB 2 kan...sekarang ko cabut bulu kening aku ni ha....
aku nk cun di pagi raya nanti....
hahahaha jahat x aku...sib baik adk aku ni melayan(coz dia takut ngan aku)kalo x dah lamer dah ko kena....hahahahahaha

hat yg dua org ni plak dah bedengkur dh pun coz x sabo nk beraya...hahahaha
sayang amanda!!!!
love U ayah...

celamat ali layer sumer
pai pai....
layannnnnn

Tuesday, September 21, 2010

bila amanda tinggal dngan aunty2nya...

nak marah pon ader nk gelak pon ader biler 2 orng adik pompuan aku ni jadik baby siter....baru la aku tau korang buli anak aku yer time aku gi keje.....gambo ni pun dorng yg snap pas 2 leh x delete balik...snap lak dlm camera aku lak 2...pas 2 biler aku godek2 camera ni kantoi la mereka2 ni ngan aku...ghupernyer gini yer kamo2 jaga ank aku...nanti la korang,aku balik banting nanti siap la ko acu n andak...
layannnn......

ni si acu punyer kojer...dok ngaja ank aku menggedik kat handphone....sampai muncung2 mulut si amanda 2 ha.....

korang negok korang negok....siap tangan 2 masuk kemulut lg kusyuk dok negok muker dia kat phone 2..mcm la paham noo nk pakai handphone 2...eeee geram jer aku negok si kecik ni.....

hamboiii hamboiii siap kerut2 lagi dahi dia biler pandang gambo dia dlm handphone 2 ha.....


yg ni lak si mak andak amanda...paling cukup suker mengusik si amanda....sampai dak 2 nages2 dia buatnyer...siap la ko andak ko buli anak aku yer.....

cian la ank ibu dipaksa2 bergambow

ni plak acu amanda...amik ko kes naya anak aku la ni....dok paksa2 anak aku senyum...
jahat ko kan acu...siap la ko nanti...hahahha

cian la dak kecik ni kene buli....

manusia2 yg hatinyer busuk...

naper la ko dilahirkan mcm ni....hati kau sungguh busuk.....aku keje sini pun nak carik rezeki...tp kalo dah tahap ko nk tutup periuk nasik org 2 kirer teror la ko kan...dah braper org jadik mangsa ko.....habis bos2 atas ko bodek padahal mulut ko baik mengata diaorng...aper la ilmu itam yg ko pakai kan...???biler la ilmu itam 2 nak makan diri ko 2 balik....x per la dunia ni berputar ader masa ko diatas n ader masa ko dibawah...senang idop ko didunia akhirat esok mcm ner la ko kan....2 lah x sangka lah aku...harap muker jer baik tp ko lah orng yg paling jahat sekali kat sini.....
aku doakan semoga ko bertaubat dan menyesal ngan perbuatan ko 2 nanti...
amin2 ya robbalalamin......

Monday, September 20, 2010

berbuka posa sblum raya

2nd day last rayer ari 2 aku masih bekerja...hubby lak awal2 da start coti,aku buli dia suh jaga anak...hahaha jahat x...amanda ni bnyak ragam time aku kat opis sket2 hubby cal mengadu kat aku pasal amanda..,amanda xmo tido la,amanda berak la,amanda nages la,amanda nk main2 jer la,1 hari suntuk gak la hubby dok layan amanda sampai kawan 2 x dapat rehat dibuatnyer...
pas 2 cam kesian la jugak kan...balik dari 2 aku ajak la hubby buka luar..dah nk dekat2 rayer ni xder mood nk masak...asyikk dok pikiaq pasal rayer jer....niat kat ofice lg nk belanja hubby buka kat luar...last2 hubby pilih location dekat2 area umh jer..kat jejambat sgai buluh 2....
bukan bnyak choice pon kat situ tp hubby teliur nk mkn kat situ ku turutkan sajer....
sampai saner pn da lewat....last2 buka mkn satey jer....ermmm sedap tp xder la kenyang sgt...hehehe(kuatnyer aku mkn)
layannn..............

time ni dah azan tp baru sampai nasik himpit jer...aiyoo nyer mano???

time ni baba terpaksa layankan amanda dulu coz dia dah wat perangai
(negok gambo ni amanda teliurr gak nk mamam....)

::baba syg ibu so ibu ngap dulu k::

::amanda da strat nk tido...waaaaaaaaaaaaa::


************************************************
balik dari berbuka 2 x tau nk gi lepak maner...nk jln gi uptown tp malam masih muda last2 sekali gi la klcc coz da lamer x dating kat saner....kononnyer nk carik bj kemeja hubby,tp xder 1 pun yg dia dok bekenan...wat letih kaki kawei jer...erm..tanpa segan silu dok amik2 gambo jer la n happy2 kan dak kecik ni.....
hehehe layan kan ajer...

nk beli brg replay x mampu snap gambo depan kedai pon da kira okey hehehehe

x meriah pon tema raya kat KLCC taun ni...mungkin engineer yg buat ni x brapa nk seni huhuhuhu

muker penat haku...amik lebam bawah mater 2...

amanda n ibu dah penattt

Sunday, September 19, 2010

amanda jumper geng....

dah lamer x jumper member aku sorng ni(ila)almaklumla aku dah x duk kramat lagi...dah alang2 gi kl ari 2, n kebetulan pas balik shoping baju amanda, ila ajak buka posa umh dia...sambil2 tu nk negok ank dia sekali...coz dia beranak pun lebih kurang aku jer....mcm2 la buka umh dia ari 2 siap ader ayam begolek bebagai...sampai x dan aku nk mkn nasik n raser lauk gulai yg dia buat...(lagipun ari 2 aku bukan posa pun...wat2 posa sudahh hahaha....)
layankan ajer....

lenanyer tidooo...time ni tertip lagi ank ibu...baikkk jer negok...

amik ko lasak anak aku bukan main lagi tekangkang....


cute sgt2 amanda n batrisya
:::dua2 pon suker berputing:::

::ibu masing2 pon nk posing gak...ekelehhhhh::
::sayangg anak ibu muaxxxx::

dah lamer x update hahaha....

nk citer pasal bulan posa ari 2 k....citer bulan posa ari 2 melambak2 tp malas nk update coz kemasalasan melanda jiwa...wahhh gitu...sekarang baru hegeh2 nk update...
x kira walaupun ari ni dah raya ke 11 tp aku semangat nk update bln posa ari 2 jugak...hehehe
kami shoping rayer...tp untuk dak kecik ni jer...sumernyer tuk amanda gurl2 sorng ni tau...sampai baba pun naik jeles...beberapa hari sblum rayer ari 2 company bg duit raya so dapat la shopping lebih sikit baju raya amanda....yer la anak dara sorng ni suker melawo...kalo pakai bj santek2 dia duk senyapp jer...kalo pakai bj hat lamo2 tu pandai dia merengek...
so layankan pic ibu n baba yg ecited shoping bj dak gurl2 ni....hehehe
zassss..............

:::dak kecik ni sonok sungguh la kalo kater nk shopping barang dia:::
kalau dia happy aku pun happy

::x tau nk pilih hat mano satu::

:::ewah2 mak org ni x abes2 nk pilih bj kaler pinky2:::


::baba plak nk carik kaler kuning::


:::dah penat shopping carik port bukak posa kat maner plak nanti:::